Grand Prix van Strijen 19.05.24 (Zuid-Hollands Kampioenschap)

Hoi!

En we zijn weer in Strijen, dit maal voor de Grand Prix van Strijen (dan mogen ook niet leden mee doen). Deze keer op zaterdagmiddag al de kwalificatie, het weer was goed en de kart stond er weer perfect bij...dankzij mijn topmonteur Papa :) De kwalificatie ging perfect en ik had dan ook POLE te pakken....dat is een goed begin! Ook de zondag ging goed van start, in de eerste race starte ik zoals gezegd vanaf P1 en ik eindigde de race op P1 (tussendoor nog wel een keer ingehaald en teruggepakt, maar het gaat uitindelijk om wie al eerste over de finish komt). Tweede race dus weer starten vanaf P1. Ik werd in de eerste ronde al ingehaald maar wist al snel weer aan kop te komen en samen konden we ons redelijk los rijden van de groep. ik wist natuurlijk dat nr. 2 uiteindelijk zijn move zou gaan maken maar was toch nog verrrast door de plek waar hij dit deed, waardoor ik alsnog als 2e eindigde. Zuur! Op naar race 3! Inmiddels was het begonnen met regenen en de tactiek voor deze race was dan ook op de baan blijven...hoe dan ook....niet te veel risico nemen. Deze tactiek zorgde er wel voor dat ik bij start een aantal plaatsen verloor, maar ik wist mijn hoofd koel te houden en deed geen gekke dingen. Uiteindelijk kwam ik als 5e binnen, maar doordat op Strijen het gemiddelde van de 3 races wordt genomen, eindigde ik in het dag klassement als 2e! Weer een beker opgehaald en gedeelde 2e plek in het klassement. Er valt nog voor alles te vechten en dat ben ik volgende keer zeker weer van plan!