Nederlands Kampioenschap in Mariembourg 17.03.2024

Eindelijk was het dan zover! Na wekenlang trainen zou het seizoen dan eindelijk officieel van start gaan met het Nederlands Kampioenschap in Mariembourg. In de voorbereiding zag alles er heel goed uit en alhoewel het weer niet lekker meewerkte waren de verwachtingen toch hoog. Nu zou alles bij elkaar moeten komen, alles waar we al die tijd zo hard voor hadden gewerkt!
Jullie snappen, vanaf de eerste trainingssessie van die dag ging het al mis.....motorproblemen! In eerste instantie nog geen paniek, want er zou nog een trainingsessie volgen en we zitten bij een goed team met de beste monteurs. Helaas ging het vervolgens regenen en werd ik in de tweede training van de baan getikt waardoor we de motor niet konden testen en gingen we dus blind de kwalificatie in. Nu werd het toch wel spannend, zou de motor in de kwalificatie wel goed zijn? Al snel bleek dat de motor toch nog kuren had waardoor ik geen goede tijd kon neerzetten. Na even flink te hebben zitten balen, toch weer opkrabbelen en dan maar een ander soort race rijden dan waar we op hadden gehoopt. Misschien kon ik er in de 2 races die nog zouden volgen wel een paar inhalen en zou het allemaal uiteindelijk wel meevallen. Echter, je zult altijd zien...de gifbeker moest helemaal leeg. Na een halve ronde in race 1 stopte de motor er helemaal mee en kon ik de race vanaf de kant bekijken. Dit viel niet meer goed te maken. Uiteindelijk voor de laatste race een andere motor op de kart gezet, maar het mocht natuurlijk niet meer baten. Wat een teleurstelling! 
Helaas, zo kan karten soms ook zijn, ondanks dat we bij een geweldig team zitten en meerdere top monteurs hun stinkende best hebben gedaan om de motor weer aan de praat te krijgen. Gewoon een rot weekend voor iedereen, snel vergeten en weer verder, want volgende week rijd ik in Venray en de week daarna de 1ste race van de IAME Benelux, wederom in Mariembourg. En als er nog niet genoeg motivatie was, dan is deze er nu zeker wel! We gaan met z'n alle knallen!