Race 2 GK4 Genk 24.05.24

Deze keer op donderdag al richting Genk, voor race 2 van de GK4. Ditmaal met het hele gezin in een camper.....dat wordt gezellig! Op de vrijdag was er alleen maar regen, regen , regen! De trainingen gingen beroerd en het weer net zo......De hele dag hebben we de weer app in de gaten gehouden en het leek erop dat de zaterdag droog zou blijven....fingers crossed! De volgende dag leek het er idd op dat het droog zou blijven. In de ochtend was de baan nog wel wat nat van de vorige dag / nacht, maar langzamerhand droogde het op.
Tijdens de kwalificatie moest ik nog ff op gang komen en zette ik de 11e tijd neer.....niet heel top, maar ook nog geen drama....3 races de tijd om naar voren te rijden! In Heat 1 had ik een geweldige start, ik haalde in de eerste bocht 5 mensen in en gaf deze plek de hele race niet meer op, ik finishde als 7e! Heat 2 startte ik dus vanaf P7. Wederom had ik een goede start en lag ik in de 2e ronde 3e. Alleen deze keer wist ik het niet vast te houden en na wat plekken winst en wat plekken verlies finishde ik uiteindelijk als 5e. Echter, achteraf bleek dat ik zowel 5 seconde straf had gekregen voor duwen als voor track limits. Totaal 10 seconde straf en daarmee een verlies van 5 plaatsen. De 3e race zou ik starten van P10. Ik wist dat als ik rustig zou blijven, de eerste bocht goed uit zou komen en daarna slim zou blijven rijden, het mogelijk moest zijn om bij de top groep te komen....dus ik ging er eens goed voor zitten! En wat bleek....In de eerste bocht wist ik er twee te pakken...vervolgens kon ik samen met een concurrent wegrijden van de groep achter ons en in rijden op de groep voor ons. Rondes lang gingen we ervoor en elke ronde kwamen we dichter bij de kopgroep. Tot aan de de laatste ronde, inmiddels lag ik 7e en 3 bochten voor de finish gingen de de coureurs voor mij met elkaar in gevecht, hierdoor raakte ze elkaar, verloren veel tijd en wat ik diegene die wakker genoeg was om in het gat te duiken. En zo eindigde ik niet alleen op het podium met P2 en een prachtige beker (de eerste in Genk), ook werd ik geinterviewd voor Race Express, de link naar dit interview vinden jullie in de sectie Media.
Wat een fantastisch weekend! Het begon lamlendig, maar eindigde spectaculair! Nu alweer zin in de volgende. Tot dan!